Wat zijn de voordelen van led werklampen?

In omgevingen met weinig licht bieden led-werklampen uitkomst. Zeker in de wintermaanden haal je een stuk meer uit je werkdag met goede verlichting. Maar hoe weet je welke lamp je nodig hebt? En welke voordelen hebben ze ten opzichte van andere typen? In deze video schijnt productspecialist Eerjan zijn licht over led-werklampen.

De voordelen van led-werklampen

Vandaag laat ik zien wat de voordelen van led-werklampen zijn ten opzichte van traditionele lampen. Ten eerste verbruiken ze minder stroom. Hierdoor zijn de ledlampen zuiniger en voordeliger. Ten tweede is het licht dat de lampen schijnen nauwkeuriger ten opzichte van daglicht. Als laatste hebben ledlampen een betere lichtopbrengst.

Led werklampen

Welke led-werklamp is voor jou geschikt?

Om een beter beeld te geven van welke lamp geschikt is voor jouw toepassing heb ik vier verschillende lampen meegenomen. Ik heb twee breedstralers en twee combinatielampen meegenomen. Hieronder zie je het lichtbeeld van de verschillende lampen met de bijbehorende specificaties.

Een breedstraler geeft een brede, gelijk verdeelde straal. Bij een combinatielamp heb je een centraal focuspunt. Hierin is het licht in het midden feller, maar waarbij aan de zijkant ook nog licht gegeven wordt om mee te kunnen werken. Dit is met name handig wanneer je een specifiek focuspunt hebt waar je extra licht voor nodig hebt.

led werklamp 12 watt
12 watt breedstraler, 1136 lumen. Geeft een brede en gelijke lichtverdeling.
led werklamp 24 watt
24 watt breedstraler, 2272 lumen. Geeft een brede en gelijke lichtverdeling. Deze is iets feller dan de 12 watt.
led werklamp 30 watt
30 watt combinatielamp, 2850 lumen. Geeft in het midden een focuspunt met daarnaast nog genoeg licht om mee te werken.
led werklamp 80 watt
80 watt combinatielamp, 7290 lumen. Geeft in het midden een focuspunt met daarnaast nog genoeg licht om mee te werken. Dit is de meest felle lamp van de vier.
led werklampen vergelijking
Alle bovenstaande lampen nog een keer ter vergelijking.

Goed om te weten is dat werklampen ook echt gemaakt zijn het werken makkelijker te maken. Dit houdt in dat je ze in de industrie, op de werkplaats of op het land kan gebruiken. De lampen zijn echter niet goedgekeurd voor weggebruik. Je mag de lampen dus niet op een voertuig plaatsen en vervolgens de openbare weg op gaan.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen, opmerkingen of weet je nog niet helemaal welke led-werklamp geschikt is voor jou? Laat het ons weten en laat een reactie achter onderaan deze pagina, of neem contact met ons op.

In deze video gebruikt Eerjan de volgende led-werklampen:

12 watt breedstraler
24 watt breedstraler
30 watt combolamp
80 watt lichtbalk

Lees ook:

Hoe vervang je een bestaande TL-lamp door LED?
Hoe kies je de juiste looplamp?
Wanneer gebruik ik een 7- of een 13-polige stekker?