Mijn zending is niet juist. Wat nu?

Het kan wel eens voorkomen dat een zending niet compleet is of dat er iets anders niet helemaal juist is. Geen paniek, wij lossen het voor je op. In dit blog geef ik een kijkje achter de schermen. Wat gebeurt er wanneer jij een klacht bij ons meldt?

Manco

Net dat ene artikel waar je op zit te wachten zit niet bij de zending. Niets is vervelender dan dat! Om je snel te kunnen helpen vragen wij om het ordernummer. Deze vind je op de bijbehorende pakbon of in het besteloverzicht.

Direct na de mancomelding gaan wij aan de slag. Als eerste bekijken wij in hoeveel pakketten de order is ingepakt en in welk pakket het ontbrekende artikel hoort te zitten. Wanneer het artikel apart in een pakket zit, dan zoeken wij het juiste zendingsnummer op bij de vervoerder. Hier kunnen wij vrij snel zien of het pakket nog onderweg is. Betreft het een artikel dat in een ander pakket hoort te zitten, dan doen wij navraag in het magazijn. Vaak zijn ze vergeten deze te picken en in het pakket te stoppen. In dat geval sturen wij het artikel direct na op onze kosten.

Is het pakket volgens de vervoerder afgeleverd, dan breiden wij ons onderzoek uit. Wij vragen details van de levering op bij de vervoerder. Soms kan de chauffeur zich nog wel herinneren waar het pakket is neergezet is of aan wie hij het heeft afgegeven. Mocht het artikel na alle details nog niet gevonden zijn, dan sturen wij op onze kosten het artikel nogmaals op.

Hierna blijven wij wel onderzoek doen naar het vermiste artikel. Gelukkig komt meer dan de helft van de artikelen uiteindelijk weer boven water. Soms wordt het de volgende dag alsnog geleverd of komt het bij onze retourafdeling terecht. Uiteraard horen wij het graag wanneer jij de artikelen alsnog dubbel ontvangt.

Foutieve levering

Geregeld krijgen wij de vraag hoe het kan dat er een ander artikel verstuurd is dan er op de sticker vermeld staat. De stickers die je op je artikelen vindt worden per order uitgeprint. Het is dus logisch dat het bestelde artikelnummer hierop vermeld staat. Waar gaat het dan mis?

Elk krat gaat automatisch door het magazijn en glijdt bij de gang van het bestelde artikel van de lopende band af. De orderpicker ziet alleen een locatienummer en een aantal. Deze pakt het artikel, print en plakt de sticker en doet deze in het krat. Het krat komt vervolgens weer op de lopende band terecht en vervolgt zijn weg. Hierdoor kan het voorkomen dat er een verkeerd artikel in je krat zit. In dit geval is het artikel verkeerd ingeruimd en ligt niet op de juiste locatie.

Wanneer wij een melding van een foutief ontvangen artikel ontvangen, dan kijken wij de locatie in het magazijn na. Daarbij onderzoeken we welk artikel er op dat moment ligt en welke er hoort te liggen. Ligt er een verkeerd artikel dan wordt dit aangepast.

Het kan ook voorkomen dan een orderpicker per ongeluk iets uit een bakje ernaast, boven of onder heeft gepakt. In dat geval klopt de voorraad op de juiste magazijnlocatie. Na deze informatie zetten wij een herlevering in. Wij beoordelen of wij het foutief geleverde artikel retour halen en laten dit weten.

Je begrijpt dat het oplossen van deze klacht soms langer kan duren omdat alles nagekeken moet worden. Wij zetten pas een herlevering in als wij zeker weten dat het juiste artikel op de juiste locatie ligt. Doen wij dit niet dan is de kans groot dat je bij je volgende levering weer het foutieve artikel ontvangt. Dan begint het hele onderzoek opnieuw.

Beschadiging

Onderweg kan er wel eens iets beschadigen. Bijvoorbeeld een blik verf die valt en opengaat of een TL-buis die in de verdrukking is gekomen en breekt. Dit is erg vervelend want je kunt hierdoor misschien niet direct verder met je project. Om te kunnen beoordelen waar het mis is gegaan, vragen wij je altijd een foto te maken van het beschadigd ontvangen artikel.

Bij een beschadigd artikel controleren wij ook de locatie in het magazijn. Misschien hebben wij artikelen namelijk kapot ontvangen en liggen deze al beschadigd in ons magazijn. Ook doen wij navraag bij de vervoerder wat er gebeurd is. Wij sturen een nieuw artikel op en laten je weten wat je met het beschadigde artikel mag doen. Soms halen wij deze retour voor reserveonderdelen en soms mag het vernietigd worden.

Afhandeling binnen 24 uur

Is de zending niet juist? Probeer het ons dan binnen 24 uur te melden zodat wij snel kunnen achterhalen wat er verkeerd is gegaan. Wij streven ernaar om alle klachten binnen 24 uur af te handelen. Lukt dit niet dan houden we je daarvan uiteraard op de hoogte. Al onze beslissingen gaan in overleg met jou en we stellen je precies op de hoogte van wat we van jou verwachten. Geef je wensen aan en samen komen we tot een passende en snelle oplossing.

Heb je nog vragen? Laat gerust een reactie achter onder dit blog of neem contact op.