Vandal Robotics: vakkundig sloopwerk met humor

In de arena staat de battlebot van Vandal Robotics bekend om zijn vakkundige beuk-  en sloopwerk. Tijdens deze speciale editie van de INDI Robot Games onderscheidt het Duitse team zich ook met hun humor, creativiteit en originaliteit. Tijd voor een korte kennismaking met Michael Buchstaller van Vandal Robotics. 

Waar het allemaal begon 

“Vroeger keken we graag naar ‘Robot Wars’ en ‘Battlebots’ op tv. Op een gegeven moment wilde ik niet alleen toeschouwer zijn, maar zelf meedoen, vertelt Michael: “Maar waar begin je dan?”  

“Na wat googelen las ik dat het zinvol was om de “lagere klassen” te beginnen, want hierin worden ook wedstrijden georganiseerd bij de GRA (German Roboteers Association red.) en de DRG (Dutch Robot Games red.) die binnen afzienbare afstand met de auto te bezoeken zijn.” 

“In 2018 begonnen we met het bouwen van onze eerste vederlichte bot ‘Little Berserk’. Hiermee behaalden we in het najaar direct de tweede plaats op de MMM in Hannover. Sindsdien bouwen we verschillende vedergewichten en doen we mee aan verschillende wedstrijden.” 

Rico, Nina en Michael met hun robot ‘Little Berserk’ (midden).

Bekijk hieronder de vier challenges van Vandal Robotics.