#Teambeunhaas: technische jongens met een drum spinner

Zoek je het woord ‘beunhaas’ op in de Van Dale, dan vind je de omschrijving: ‘knoeier, iemand die zijn vak niet verstaat’. Ironisch, want ook al doen de drie leden van dit team voor het eerst mee aan de INDI Robot Games, ze zijn technisch zeer bekwaam. Tijd voor een nadere kennismaking en een update van hun voorbereidingen.

Technische jongens

#Teambeunhaas bestaat uit Marc, Elian en Remco: drie vrienden die elkaar al sinds de brugklas kennen. Marc en Elian volgen werktuigbouwkunde op mbo-niveau en Remco hbo-engineering. “Technische jongens dus”, stelt Remco. Dit jaar maken ze hun debuut. Het drietal stond te popelen om de andere robots fysiek de arena uit te vechten, maar dat liep vanwege het coronavirus helaas anders.

Remco
Marc
Elian

Drum spinner

“Ter voorbereiding hebben we eerst het reglement maar eens goed bekeken,” vertelt Remco. “Daarna hebben we bedacht welke soort robot we wilden. Dat werd een ‘drum spinner’. Na een aantal schetsjes bestelden we alvast onderdeeltjes zoals een afstandsbediening en motors.”

“Daarna zijn we gaan 3D-tekenen. Hiermee kregen we duidelijker voor ogen wat het moet gaan worden. De aandrijfriemen en schijven hebben we bij INDI besteld. Ook hebben we onderdelen laten snijden die we verwerken tot het frame van de robot. We kijken uit naar de challenges!”

Bekijk hieronder de inzendingen van de eerste twee challenges van #Teambeunhaas.