Team Mechanicc maakt zich op voor de fysieke strijd

Dit jaar gaat team Mechanicc met hun nieuwe robot ‘Widowmaker’ de strijd aan tijdens de INDI Robot Games. Wat maakt deze robot bijzonder en wat verwacht het team van deze speciale editie? We vragen het aan teamcaptain Luc Fooy.

De spanning en adrenaline die je ervaart tijdens de werkelijke battles is wat het fantastisch maakt.

De robot klaarstomen 

Vorig jaar stonden Luc en zijn team met hun robot ‘Jerrinator’ in de arena. “Het was een lomp stuk staal dat klonk als een bosmaaier, maar deze was wel snel. We zijn er zelfs achtste mee geworden,” blikt Luc ietwat verwonderd terug. 

“Het ontwerpen en bouwen van een robot is leuk, maar de spanning en adrenaline die je ervaart tijdens de werkelijke battles is wat het fantastisch maakt. De vier challenges van deze speciale INDI Robot Games bieden een mooie gelegenheid om de robot door te ontwikkelen en klaar te stomen voor de fysieke strijd die hopelijk volgend jaar weer plaatsvindt.”   

‘Widowmaker’ in de testfase.

Makkelijk sleutelen

“We hebben de robot zo ontworpen dat we er makkelijk aan kunnen sleutelen. ‘Widowmaker’ bestaat uit twee delen: de aandrijving met onder meer een aluminium frame, wielen, borstelloze motoren, tandriemen en poelies, en de de stalen frontbescherming met plek voor een wapen.” 

Waar moeten beginnende roboteers vooral op letten bij de bouw van een robot? “Neem vooral de tijd voor het ontwerpen en ontwikkelen van de robot. Je bent er lang mee bezig”.

Team Mechanicc tijdens de eerste challenge.
Team Mechanicc tijdens de tweede challenge.