And the winner is…

17 teams, 4 challenges, 1 winnaar. Na meer dan een maand hard werken door de roboteers, is nu de tijd aangebroken om het beste team bekend te maken. Het oordeel van de jury is geveld en de stemmen voor de publieksprijs zijn geteld.

Het juryrapport

“Wat we hebben gezien is dat de roboteers ideeën uitwisselden over de beste ondergrond voor de tweede challenge, inclusief de voordelen van rollen ten opzichte van glijden. Ook heeft iemand heeft met een 20t-pers getest hoe dun een blikje kan worden om zijn resultaat van challenge drie te kunnen vergelijken. Meerdere mensen hebben hun robot aangepast aan de taak en er zelfs hulpstukken op gelast. Waar sommigen één take voldoende vonden, hebben anderen 30 proefritten gemaakt om challenge 1 goed te doen. Ik weet zeker dat de deelnemers nu veel meer weten over hun robot en daardoor beter voorbereid de arena ingaan.”

“De challenges waren (in tegenstelling tot het reguliere Robot Combat Evenement) erg “drive”-georiënteerd, maar achteraf heeft dat vele inzichten geboden als input voor het verbeteren van de robots. Rijtechniek en vindingrijk zijn is ontzettend belangrijk en dat lieten de deelnemers zeker zien. We gaan ontzettend spannende evenementen tegemoet met deze roboteers!”

De troostprijs voor Coming Soon

“Ondanks het ontzettend toffe ontwerp leek de robot van team Coming Soon helaas niet helemaal geschikt voor sommige opdrachten. Het tweewielige ontwerp dat deze bot gebruikt, heeft zich in de laatste jaren echter zeer goed bewezen in de arena. We hopen deze bot dan ook zeker terug te zien bij de ‘reguliere’ robot combat evenementen!”

De troostprijs bestaat uit een’volgende keer beter’-pakket van WD-40, Happy Socks aangeboden door Festo, en een mini-kratje merchandise van INDI.

De publieksprijs

Deze editie konden kijkers stemmen en punten toekennen aan hun drie favoriete teams. Er werd massaal gestemd en de eerste weken was het een nek-aan-nekrace tussen #Teambeunhaas en team Niels Vakkanjers. Met name in de laatste week wist team Niels Vakkanjers de koppositie te behalen en behouden.

Niels Vakkanjers wint een heerlijke overnachting in het Eden Design Hotel in Maastricht, aangeboden door REMA.

Loting

De meeste mensen die hun stem uitbrachten wilden kans maken op een rijkgevuld INDI-krat met onder andere een 12V-boormachine en 100-delige bitset van HiKOKI, WD-40-producten en INDI-merchandise. Uit een krat met lootjes trok Mastermilo Gees Westra als de gelukkige winnaar.

De top 5-teams

#5. Petunia – Aap en Poes

“De ruime ervaring van dit team wist zijn voordelen te tonen in stuurmanskunst”, aldus de jury.

#4. IBF

De jury zei hierover: “Dit team zat er goed bij in het opvolgen van het reglement en de originele content die daarmee gepaard ging.”

En dan zijn we aanbeland bij de prijswinnaars…

#3. Nova Logics

Op nummer 3, met 223 punten, staat Nova Logics. Dit team had zijn punten voornamelijk te danken aan de snelheid en de stuurmanskunsten. Dit team is zeker ‘one to watch’ zodra de combat evenementen weer beginnen!

Nova Logics wint een haakse slijpmachine, met doorslijpschijven van HiKOKI, en INDI-merchandise.

 #2. Vandal Robotics

Als runner-up eindigt het team van Vandal Robotics. Dit team zorgde voor een goede uitvoering van de challenges, maar sleepte daarnaast veel punten binnen door de originele content. In totaal scoorden ze 235 punten.

De tweede prijs bestaat uit een digitale schuifmaat van Mitutoyo, F1 2020 Seventy Edition voor de PS4 (aangeboden door Kroon Oil), een WD-40-smeerpakket, een boorschroefmachine van HiKOKI en INDI-merchandise.

#1. Alles Kabot

“Onze winnaar Team Alles Kabot heeft alle challenges gewoon erg goed uitgevoerd. Alles Kabot was het meest consistent in snelheid, sterkte en accuratesse over alle challenges. Een waardige winnaar!”, oordeelde de jury die 236 punten toekende.

Alles Kabot gaat naar huis met een HiKOKI Combo Kit 12V Peak, een Rami Yokota RRI-3007 stiftslijper, een WD-40-smeerpakket, een Mitutoyo-schuifmaat, INDI-merchandise en een masterclass-middag van niemand minder dan… Mastermilo!

Winnaars!

Team Alles Kabot mag zich dus de winnaar van deze speciale editie van de INDI Robot Games noemen! Van harte gefeliciteerd! Ook voor de andere prijswinnaars geldt: gefeliciteerd en veel plezier met jullie prijzen!

Bekijk hier de prijsuitreiking met Mastermilo terug.