Spectrum Solarteam update #2

Vóór de hele coronacrisis waren de mannen van het Spectrum Solarteam druk bezig om de boot klaar te maken voor een grote botenbeurs. Wat ze allemaal gebouwd en vermaakt hebben, en hoe het coronavirus invloed heeft op de geplande races lees je hier.

HISWA

Begin maart stond HISWA op de planning. Voor deze 5-daagse beurs had het Spectrum Solarteam veel voorbereidingen getroffen. Zo hadden ze de teamkleding laten bedrukken, werden de zonnepanelen gemonteerd en hadden ze de bestickering op de boot aangebracht.

Spectrum Solarteam boot

Op 9 maart vertrokken ze richting Amsterdam. Het opbouwen van de stand kon beginnen en twee dagen lang was er veel interesse voor de boot. Maar helaas, na twee dagen werd de beurs vroegtijdig stop gezet als gevolg van het coronavirus. Ontzettend jammer natuurlijk, maar wel de beste keuze.

HISWA beurs

Afgelastingen in verband met corona

Vanwege het coronavirus is er helaas een aantal races dat niet door kan gaan. Het NK in Akkrum, die gepland stond op 22 en 23 mei, vindt dit jaar niet plaats en zal ook niet verplaatst worden naar een andere datum. Twee races van Solar Sport One (Groningen op 15/16 mei en Purmerend op 5/6 juni) kunnen niet doorgaan. Daarvoor wordt gezocht naar een andere datum verderop in het jaar. Het is dus even afwachten of daar een geschikte datum voor gevonden kan worden en natuurlijk welke data dat dan zijn!

Schroef

Vorig jaar heeft het team het seizoen gevaren met een geleende schroef. Omdat ze last-minute een nieuwe aandrijving hadden gemaakt, hadden ze geen geschikte schroef op dat moment. Gelukkig was er een ander team waarvan ze toen een schroef konden lenen en zo hebben ze het hele seizoen gevaren. Nu is het natuurlijk tijd om daar iets aan te doen! De mannen hadden nog een model dat ze een klein beetje hebben aangepast, zodat het op het staartstuk past. Het model hebben ze opgestuurd en zo kregen ze een paar weken later een mooie schroef toegestuurd!

Schroef

MPPT bak

Dit jaar zijn ze bezig om het op het gebied van elektro anders aan te pakken. Een deel daarvan betreft de MPPT’s, de laadregelaars die ze tussen de zonnepanelen en de accu plaatsen. Deze hebben ze compact bij elkaar in één bak gestopt en voorzien van enkele stekkers. Op die manier kunnen ze het makkelijk aansluiten en loskoppelen wanneer ze het in de boot plaatsen.

MPPT bak

Al met al weer genoeg ontwikkelingen waar het Spectrum Solarteam op kan voortborduren voor de races die tot nu toe nog op de planning staan.

Wil je meer te weten komen over het Solarteam? Volg ons dan ook op ons YouTube-kanaal. Hier plaatsen we maandelijkse video-updates van het team!