Zo vind je eenvoudig reserveonderdelen voor Festo-producten

Het kan soms best lastig zijn om het juiste onderdeel te vinden wanneer deze aan vervanging toe is. Gelukkig heeft Festo een aantal handige hulpmiddelen om het reserve- of vervangende onderdeel te vinden. In dit blog leg ik uit hoe je dit doet en waar je verder rekening mee moet houden.

1. De Quick Search Plus tool van Festo

In een eerder blog schreef ik al uitgebreider over Quick Search Plus tool van Festo. Dit tooltje is erg handig voor het zoeken naar onderdelen. Download hem hier. Laten we een luchtcilinder als voorbeeld nemen. Zoek je artikel op volgens het originele nummer van de cilinder en klik dan op het steeksleuteltje zoals in onderstaande afbeelding.

Een screenshot van de Quick Search Plus tool van Festo

Wanneer je op het steeksleuteltje klikt, ga je automatisch naar de Festo-website, zie de volgende afbeelding.

Een screenshot van de zoekfunctie met de links aangegeven

Wil je de cilinder zelf repareren, dan vind je in het midden onder de link “repair instructions” een pdf met nodige uitleg. Daaronder vind je een handige video met instructies over het vervangen van de onderdelen.  

Voor een overzicht van de reserveonderdelen klik je op de blauwe knop “show spare parts” rechts.

Een screenshot van de zoekfunctie met de knop show spare parts aangegeven
Een screenshot van de reserveonderdelen en opbouw van een pneumatiekcilinder

2. De Spare Parts Catalogue op de Festo-website

Naast de Quick Search Plus Tool kun je ook de “Spare Parts Catalogue” op de Festo-website gebruiken. Typ in de zoekbalk het artikelnummer in, waarna je vervolgens eenzelfde zoekresultatenpagina ziet zoals via de Quick Search Plus Tool.

Een screenshot van de spare parts catalogue website van Festo
Een screenshot van Festo's reserveonderdelen

Het belang van het productienummer

Houd er wel rekening mee dat er op Festo-producten vaak een productienummer staat. Dit nummer kan in sommige gevallen belangrijk zijn om het juiste onderdeel te kunnen bepalen. Zie onderstaande tabel ten behoeve van het juist identificeren van de productiedatum.

Voorbeeld van een productnummerplaat van Festo

Vragen of opmerkingen?

Ik hoop dat je met deze zoekfuncties goed uit de voeten kunt om jouw reserve-onderdeel op te sporen. Denk er ook om dat het inschakelen van een monteur kosten met zich mee kan brengen. Mogelijk is dit dus van invloed op je keuze om een bepaald onderdeel te vervangen of te repareren. Mocht je er niet helemaal uitkomen, neem dan gerust contact op of laat een reactie achter onderaan deze pagina. Ik of een van mijn collega’s helpen je graag verder.     

Lees ook:

Hoe vervang je een afdichtingset van een pneumatiekcilinder?
Zelfinstellende buffering in jouw Festo-cilinder? Met de PPS-check weet je of het kan
Slim werken met Festo’s CAD-plugin
TCO₂ van Festo: duurzame actuatoren vergelijken