Tandriemas ELGA van Festo voldoet aan strenge eisen

Componenten moeten van goeden huize komen, voor ze in de voedingsmiddelenindustrie ingezet mogen worden. Voor tandriemas ELGA-RF-F1 van leverancier Festo is dat geen probleem. Dit is een speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie aangepaste versie van de standaard elektrische tandriemas van Festo met rollengeleiding. Dit component voldoet aan de strenge (hygiëne-)eisen in deze industrie.

Die eisen schrijven onder andere voor dat producten bestand moeten zijn tegen de gebruikte reinigingsmiddelen en -methoden en dat ze roestbestendig moeten zijn. Ook moet de oppervlakte glad zijn en mogen er geen loze ruimten zijn waar vuil zich kan ophopen.

Vuil en bacteriën

Vanwege deze eisen kreeg tandriemas ELGA-RF-F1 tandriemen van PU met stalen koorden. Dit samengestelde materiaal heeft geen oppervlaktestructuur en heeft daarom een FDA-goedkeuring. Het profiel is verder zo aangepast dat groeven waarin zich vuil en bacteriën kunnen nestelen ontbreken.

Daarnaast heeft deze tandriemas van Festo speciale vervormingselementen voor afdektape met FDA-goedkeuring. Ook zijn diverse kappen en bouten uitgevoerd in roestvast staal. Het speciale smeervet heeft bovendien een FDA-goedkeuring.

Eigenschappen onveranderd

De eigenschappen qua belasting en koppels verschillen bij de aangepaste tandriemas niet van de standaarduitvoering van Festo. De constructie en onderdelen zijn namelijk niet gewijzigd. Ook zijn beide versies op dezelfde manier te combineren met verschillende motoren. De RF-F1-uitvoering is daardoor niet alleen geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie, maar ook voor de primaire en verpakkingsindustrie en de agrarische sector.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Meer Festo artikelen? Kijk op INDI.nl