Perslucht = energie

Helaas is perslucht ook een dure vorm van energie! Dus is het wijs om hier zuinig mee om te gaan. Echter wordt hier toch vaak te weinig aandacht aan geschonken. De meerderheid van bedrijven heeft ongemerkt een lekkage van meer dan 20%! Dit is letterlijk geld over de balk gooien en kan vaak door middel van tijdige controle en management gereduceerd worden naar ± 5%.

Een indicatie van de kosten bij een 55kW compressorinstallatie en een lekkage van 20% is dit al snel € 20.000. Dit is gebaseerd op 7 barwerkdruk, 365 dagen, 24 uur per dag en €0,02 per M³.

Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in lekkagemanagement. Deze onderzoeken de lekkage, brengen de knelpunten in beeld, analyseren en rekenen ook het te behalen voordeel op jaarbasis uit. INDI heeft de mogelijkheid om dit onderzoek door o.a. FESTO uit te laten voeren. Hier kunt u lezen wat dit inhoudt en welke voordelen er voor u zijn: https://www.festo.com/cms/nl_nl/9475.htm. Heeft u interesse of wilt u een indicatie van de kosten? Neem dan contact op met ondergetekende.

Daarnaast kunnen wij u ook de meetapparatuur aanbieden waarmee u een indruk krijgt van de mogelijke lekkage in uw bedrijf en dit zelf met (vaak) kleine reparaties kan verhelpen. Bijvoorbeeld de ultrasone lekdetectieapparaten zoals onderstaande luxe LD 500 van CS Instruments.

LD 500 CS Instruments
De LD 500 van CS Instruments

Eigen apparatuur heeft uiteraard als groot voordeel dat u meerdere keren per jaar kunt controleren.

Bronnen afbeeldingen:
https://www.festo.com/cms/en_corp/14381.htm
https://www.cs-instruments.com/nl/products/d/lekkage/lekdetector-met-camera-LD-500-510/