Handige integratie van SPAU-druksensoren in de MS-serie van Festo

De SPAU-druksensor van Festo is een hoogwaardige opvolger van de SDE1. Doordat je deze met behulp van IO-Link volledig kunt integreren met de luchtverzorgingsunits in de MS-serie, beschik je over een uiterst intelligent meetsysteem. In dit blog geef ik je graag de ins and outs.

SPAU: de drukstatus in een oogopslag

De SPAU-druksensoren van Festo zijn geschikt voor het monitoren van samengeperste lucht en non-corrosieve gassen. Doordat je de drempelwaardes en ramingdetectie kunt programmeren is deze zeer geschikt voor metingen van non-corrosieve gassen. In de IO-Link-mode kun je op afstand onderhoud en parametrering regelen. Daarnaast is het ook eenvoudig om een kopie van je sensor te maken op basis van je gewenste instellingen.

Opvolger van de SDE1

Deze veelzijdige druksensor is de opvolger van de modulaire SDE1. Hij kent enkele belangrijke voordelen ten aanzien van zijn voorganger:

  •  De IO-Link-connectiviteit biedt eenvoudige monitoring en parametriseren van de verzorgingsunit de besturing mogelijk. 
  • Hij is veelzijdiger door meerdere aansluitopties, zoals analoog, digitaal of via IO-Link. 
  • Verkrijgbaar met of zonder een display.
  • Handige menustructuur met uitgebreide diagnostische opties.

Let hier op bij de omzetting

Qua omzetting zijn er echter twee zaken om rekening mee te houden. 

  1. Bij het toepassen van een M8-aansluiting is een 4 pins-kabel vereist. Zie hiervoor onderstaande suggesties voor 2,5 meter kabellengte 
OnderdeelnummerTypeSpecificaties
550326NEBU-M12G5-K-2.5-LE44 pin, 2,5 meter, recht
550325NEBU-M12W5-K-2.5-LE44 pin, 2,5 meter, gehoekt

2. Let bij het aansluiten van de M12-stekkers op veranderingen in de pin-allocatie. Zie hiervoor de onderstaande vergelijk tussen de oudere SDE1- en SPAU-aansluitingen.

De veranderingen in aansluiting tussen de SDE1 en SPAU van Festo

Wil je zelf een verzorgingseenheid samenstellen?

Via deze link kun je hem samenstellen en voor een prijsopgave kun je de configuratie of het ontstane configuratienummer aan ons doorgeven.  

Heb je vragen? Stel ze hieronder of neem gerust contact op met 088-0666000. Wij helpen je graag verder.