DSBC is de nieuwe standaard

Festo heeft onlangs haar nieuwe range DSBC ISO-cilinders flink uitgebreid. De sterk verbeterde cilinders zijn gunstiger geprijsd, lichter in gewicht en kennen een langere levensduur. Mede omdat ze 1 op 1 uitwisselbaar zijn met de DNC reeks worden de DSBC cilinders gezien als de nieuwe standaard.

De DSBC cilinders zijn verkrijgbaar met een zelfinstellende eindbuffering PPS. Deze eindbuffer kiest zelf het optimale traject voor het afremmen en tot stilstand brengen van de cilinder. Het in- en nastellen van de luchtbuffering vervalt hiermee. Het resultaat? Machines lopen soepeler en geruislozer. Daarnaast is de nieuwe PPS voordeliger in prijs dan de PPV.

Vrijheid en gemak

Extra makkelijk is de montage van de cilindersensor SMT-8M-A. Deze kan op elke gewenste plaats gemonteerd worden, zonder afhankelijk te zijn van de montageopening. De SMT-8M-A heeft een compacte bouw, eenvoudige en solide bevestiging, betrouwbaar schakelpunt door de 2 geïntegreerde LED’s en een extreem lange levensduur.
Ook de mechanische bevestigingsdelen voor bijvoorbeeld de zuigerstang- of achterzijde ontbreken niet.
Tevens zijn deze delen in te zetten bij de overige cilinders uit de DSBx-reeks, zoals de DSBF en DSBG. Maar ook de ADN korteslag cilinder (vanaf diameter 32) maakt gebruik van dezelfde bevestigingsdelen. Erg efficiënt als het gaat om voorraad en beschikbaarheid! Natuurlijk staat bij het bestellen gemak voorop. Daarom nummert INDI.nl de DNC cilinders automatisch om naar de nieuwe DSBC met PPS eindbuffers.

DSBC Xtended Modifications

De DSBC-cilinder is ook verkrijgbaar in de zogenoemde Xtended modifications uitvoering. Hiermee zijn aanpassingen te doen die niet via de standaard configurator mogelijk zijn. Meer informatie is beschikbaar bij de productspecialisten van INDI.nl.