DPA drukbooster

Wie in zijn persluchtsysteem extra kracht nodig heeft, kiest slim voor een krachtvermeerderaar, ofwel drukversterker. Deze verhoogt de werkdruk met een factor 2 en dat scheelt de aanschaf van een extra compressor of verhoging van de systeemdruk. Verhoging van de systeemdruk is over het algemeen niet wenselijk voor de andere componenten in het systeem. Daarnaast is de energie die hiervoor nodig is een behoorlijke kostenpost.

De drukversterkers zijn slimme hulpjes als het gaat om een plaatselijke drukverhoging in een persluchtsysteem. Stel dat de systeemdruk op 7 bar ligt, maar er is op locatie een druk wenselijk tot wel 14 bar. Dan biedt de booster uitkomst. De drukversterker verdubbelt altijd de ingaande druk.

De units zijn verkrijgbaar met of zonder regelaar, zodat de druk tot maximaal een factor twee kan worden geregeld. Door de drukbooster te combineren met een volumevat is er extra veiligheid gegarandeerd mocht de druk wegvallen. Bovendien verlaagt deze combinatie het aantal schakelingen van de booster.