Welke montageset heb ik nodig voor mijn PVG16- of PVG32-ventielblok?

Ieder PVG16 en PVG32-ventielblok is samengesteld uit verschillende secties. Zo kun je naar jouw wensen blokken uitbreiden of combineren. De secties worden verbonden door een montageset, maar helaas heb je voor iedere combinatie wel een specifieke set nodig. Hoe dat zit leg ik uit in dit blog (met handige rekentool).

De montageset bepalen

Voor elke sectiecombinatie in een PVG16- of PVG32-ventielblok (of combinatie van PVG16- of PVG32-secties) bestaat een specifieke montageset. Welke je nodig hebt, is afhankelijk van het moduultype de totale lengte van de verschillende secties die het blok vormen. De trekstangen van de montageset gaan namelijk door het hele blok heen en moeten vastgezet worden met een aanhaalmoment van 28Nm (dop 13mm).

De moduulbreedten van de verschillende secties.

ModuletypeModulebreedte
PVB32 / PVP / PVSK48
PVB1640
PVS23

Fabrikant Danfoss gebruikt tabellen om de totale lengte van het blok te bepalen, waarmee je vervolgens uit een tweede tabel de juiste set bepaalt. Maar wij hebben dit wat makkelijker voor je gemaakt!

Handige rekentool

Vul de onderstaande velden in en je ziet de geadviseerde montageset. Geeft eenvoudigweg aan hoeveel PVG16- of PVG32-secties je hebt en vervolgens maak je een keuze tussen een zij-inlet (standaard), mid-inlet of een zij-inlet met PVSK.

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”3″]

Technische tekening van de montageset

Vragen over PVG-ventielen of montagesets?

Heb je nog vragen over PVG-ventielen, de sets of een andere technische vraag? Plaats dan gerust een reactie onder dit artikel of neem contact op.