VOSSFormSQR: flexibel alternatief voor snijringverbindingen

Snijringverbindingen krijgen het door trillingen of hoge mechanische belasting soms zwaar te verduren. Hierdoor kunnen ze gaan zweten of lekken, met vervelende gevolgen voor jouw toepassing. De verbindingstechniek van VOSSFormSQR pakt zo’n verbinding net wat handiger aan. Hoe dat zit leg ik uit in dit blog.

Flexibele Viton-afdichting

VOSSFormSQR is een concept van fabrikant VOSS. De technologie gebruikt geen snijring, maar stuikt de buis door de vorm van deze snijring aan te nemen. Het doet dienst als een secundaire afdichting die de zwakste plek van een snijringverbinding afsluit. Je kunt VOSSFormSQR in elke VOSS-snijringkoppeling van 6-42mm toepassen.

Bekijk de werking in der onderstaande video:

Gegarandeerd lekvrij

Vergeleken met een afdichting van metaal op metaal, biedt een flexibele Viton-afdichting duidelijke voordelen. Het compenseert mogelijke lekkages die door trillen, impulsen of het zetten van de onderdelen kunnen ontstaan bij mechanische belasting. Een gegarandeerde lekvrije verbinding is economischer, milieuvriendelijker en onderstreept de kwaliteit van de verbinding en daarmee die van het hele product.

Overzicht van werking VossForm

Bron: Voss

Secure montage dankzij gesloten krachtenveld

Voor de montage is wel een speciale wartelmoer nodig. Deze is voorzien van een ingeklemde ring die rondom de stuiking klemt. Hierdoor dempen de statische en dynamische belastingen beter.  

Bij het VOSSFormSQR -systeem is de kopse kant van de buis, tegen de zitting van de standaard DIN/ISO 24° negatieve conus van de snijringkoppeling gepositioneerd. Je draait SQR-wartelmoer aan met behulp van een steeksleutel. Het punt waarbij je aanzienlijk meer kracht moet zetten, is duidelijk voelbaar. Hierdoor zul je deze niet snel te strak of te los aandraaien.

Het gesloten krachtenveld zorgt voor een stabiele positie en garandeert een veilige en lekvrije verbinding.

INDI helpt je verder

Overweeg je jouw leidingwerk te voorzien van VOSSFormSQR? In ons service center hebben wij alle benodigdheden om dit te verzorgen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Meer informatie:

De officiële VossForm-brochure

Lees ook:

Waarom hebben orbitmotoren extra boutgaten naast de hydrauliekaansluitingen?
Hoe monteer je een snijring op een leiding?
Wat is het verschil tussen een koppeling met en zonder een WD-afdichting?