Voorkom problemen bij hydrauliekslangen met Ultra Clean

Maar liefst 80% van de storingen in hydraulieksystemen wordt veroorzaakt door vervuiling. Vooral tijdens en na het maken van slangassemblages kan er verontreiniging optreden. Ultra Clean is een snelle en effectieve manier om verontreinigingen te verwijderen en te voorkomen.

Wie slangassemblages maakt, kort vaak de slangen op maat af en voorziet deze van de juiste koppelingen. Tijdens het zaagproces ontstaan rubber- en staaldeeltjes en deze kunnen de slang verontreinigingen.

Gelukkig bestaat er een eenvoudige en zeer afdoende werkmethode om slangassemblages te reinigen en schoner op te slaan en te transporteren: Ultra Clean reinigingspluggen en verzegelkappen.

Ultra Clean in twee simpele stappen

Hoe werkt het? Feitelijk zijn het twee simpele extra stappen. Na het zagen van de hydrauliekslang schiet je er met luchtdruk een Ultra Clean plug doorheen om rubber en staaldeeltjes te verwijderen. Nadat het maken van de slang seal je beide kanten dicht met een passende capsule zodat er geen vuil meer in kan komen. Voor het monteren trek je makkelijk de capsules er van af. Zo behoort de belangrijkste storingsbron in hydraulieksystemen nu echt tot het verleden.