Kracht versus verlies

Hydraulische pompen kennen we in verschillende bouwvormen en met verschillende regelingen. Met de keuze voor een type hydraulische pomp kies je ook een rendement. Hieronder zijn verschillende typen weergegeven. Vaak kan afhankelijk van de inschakelduur en gevraagd vermogen een juiste keuze gemaakt worden.

Welk type pomp(regeling) past het beste bij mijn project?

Een pomp en/of regeling met een hoger rendement is in aanschaf meestal duurder, maar kan zich na verloop van tijd terugverdienen. Vooral op machines met een lange inschakelduur kun je door een hoger rendement warmteproblemen voorkomen. Geef liever wat meer geld uit aan een goede pomp dan aan een koeler.

Een voorbeeld van een pomp met een hoog rendement is de load sensing plunjerpomp. Een snuffelleiding (load sense) is het enige dat je hier hoeft toe te voegen. Doordat het rendement hoger is, is dit uiteindelijk een duurzame keuze.

Hydrauliek - kracht vs verlies

Vragen?

Welk type pomp of pompregeling u nodig heeft, is natuurlijk ook afhankelijk van welk systeem u heeft. Bent u nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op en we vertellen graag meer.