Een hydrauliekslang kiezen: standaard of compact?

Geregeld krijg ik de vraag wat het verschil tussen standaard en compacte hydrauliekslang is. Heeft een compacte slang grote voor- of nadelen? In dit blog leg ik het uit.  

De standaard hydrauliekslang

Onder een standaard hydrauliekslang 1SN/2SN verstaan wij NST-HF of HST-HF types. De nieuwe productrange compact slangen staan te boek als 2SC HSK-PQ en HSK-HF. Deze compacte slangen bieden door hun bijzondere opbouw diverse voordelen ten opzichte van de standaard hydrauliekslang.

De voordelen van compacte hydrauliekslangen

Ondanks de 2 inlagen staal is de compacte slang even dik als een 1 inlaag normaal (NST-HF). De slangen zijn inzetbaar voor hogere werkdrukken en betere buigradius. Ook de compactere inbouw en het lagere gewicht versterken dit voordeel.

INDI focust op compact

Met de komst van de nieuwe compacte hydrauliekslang HSK-HF completeert INDI de halogeenvrije productlijnen die Alfagomma heeft ontwikkeld. Deze compact slang is gunstig geprijsd en voldoet aan de norm EN 857-2SC.

De slang is leverbaar van DN6 tot en met DN25. Met de HSK-PQ in Premium Quality brengt INDI een sterke slang met een meer dan robuust karakter. De HSK-PQ is bestand tegen een 10 tot 20% hogere werkdruk en kent een betere buigradius. Daarnaast heeft Alfagomma de buitenmantel gewijzigd in de Mine-tuff cover waardoor de slang 15 keer beter bestand is tegen schuren dan de norm voorschrijft. In de maatvoering is er een uitbreiding gekomen tot 2” (Ø50).

Vragen of opmerkingen? 

Heb je nog vragen of opmerkingen over standaard of compacte hydrauliekslangen? Laat het gerust weten als reactie onderaan deze pagina. Heb je hulp nodig bij een andere technische vraag, neem dan contact met ons op.

Lees ook:

Scheurtjes in de hydrauliekslang? Deze processen zorgen voor veroudering
Bescherming van hydrauliekslangen
Alfabiotech: extra flexibele (bio)hydrauliekslang
Voorkom drukverlies en bespaar energie met de juiste hydrauliekslang