Hiermee vervang je eenvoudig afdichtingen in hydraulische cilinders

Het vervangen van afdichtringen in kleine hydraulische cilinders kan best lastig zijn. Om de afdichtingen eenvoudig uit de kopmoer te halen en te vervangen zonder deze te beschadigen, bestaat er speciaal gereedschap. Gelukkig hebben dit ook in ons assortiment.

Haakgereedschap voor het verwijderen

Voor het verwijderen van de afdichtingen hebben we een haakgereedschapset Midlock PSP4 in ons assortiment. Deze vierdelige set heeft verschillende haken: recht, 45 graden, 90 graden en een bocht. Met deze set is het mogelijk om elke afdichting uit een kopmoer te halen.

Montageset voor het plaatsen

Voor het onbeschadigd installeren van de nieuwe seals kun je de speciale montageset voor afdichtingen gebruiken. Met deze set krul je de tijdelijk in een niervorm om deze vervolgens in een gesloten kamer van de kopmoer weer los te laten. Met deze set voorkom je het scherpbuigen en daardoor beschadigen van de seal en mogelijke lekkage.

Heb je nog vragen over de het vervangen van hydrauliekafdichtingen, of een andere technische vraag? Stel ze hier onder het blog of neem gerust contact op. Ik help je graag verder.