De Uniflex UVC 100: een veelzijdig luchtfiltersysteem

Wanneer je hydraulische slangen afkort, ontstaan er helaas altijd wel stofdeeltjes en dampen. Om de nadelige gevolgen hiervan te beperken, heeft de Duitse fabrikant Uniflex het zuigfiltersysteem UVC 100 FSD ontworpen. Dit ingenieuze filtersysteem is met drie afkortmachines tegelijk te gebruiken en houdt zelfs virussen tegen.    

Voorzien van vijf filters

Om een optimale bescherming op de werkplaats te bieden, is de UVC 100 FSD voorzien van vijf filters. Deze voldoen aan de H13 en 1822 / ISO 29463-normen. De filtering is opgebouwd uit een vonkblusser, een ‘cycloonfilter’ voor de grovere deeltjes, een M-klasse stoffilter, een H-13 microfilter en een koolstoffilter tegen vervelende geuren. Uniflex stelt dat het systeem rook-, oliedeeltjes, geuren, bacteriën en virussen voor 99,95% absorbeert.

Ook geschikt voor luchtverversing

Dankzij het HEPA-filter is de UVC 100 FSD ook te gebruiken als luchtreiniger voor de omgevingslucht van je werkplaats. Deze kan namelijk de lucht van een middelgrote ruimte (20m x 25m) binnen een uur circuleren en reinigen voor een optimale luchtkwaliteit. Daarnaast is het systeem, met een geluidsniveau onder de 70 dB, relatief stil. Ook is het systeem voorzien van een aansluiting voor een afstandsbediening voor nog meer veiligheid.

Uniflex maakte deze video ter promotie van de UVC 100 FSD. Hierin komen alle technische highlights ook aan bod.

Wij helpen je graag

In onze webwinkel vind je uiteenlopende Uniflex-producten, waaronder de afkortmachines en slangenpersen die met de UVC 100 FSD te combineren zijn. Heb je nog vragen over dit luchtfilteringssysteem of een andere vraag over hydrauliek? Stel hem gerust hieronder of neem contact op.  Ik of een van mijn collega’s helpen je uiteraard graag verder.