De K5-serie drukschakelaars van Fox: bijzonder veelzijdig

Binnen de hydrauliek is de K5-drukschakelaar van Fox veel toegepast. Heel begrijpelijk, want door zijn veelzijdigheid biedt deze aansluitingsmogelijkheden voor zowel olie als processen. Wat deze serie drukschakelaars zo bijzonder maakt leg ik uit in dit blog.   

Veel montagevrijheid

Je kunt de K5 in iedere positie monteren. Daarnaast ben je vrij om de montageplek of bediening te kiezen. Je kunt deze drukschakelaar op verschillende manieren toepassen/aansluiten.

Drukschakelaars zijn vaak uitgevoerd met een Cetop 31x31mm flange óf een draadaansluiting (binnen of buitendraad). Mocht je geen juiste drukschakelaar hebben gekozen, dan kan deze adapterplaat een oplossing zijn.

De Fox K5-drukschakelaar heeft zowel een Cetop-flens als een binnendraad-aansluiting zodat je deze op verschillende manieren kunt toepassen/aansluiten:

  • ¼” BSP-binnendraad, via adapters en eventueel slangen aan te sluiten. 
  • Montage op NG6- of NG10-tussenplaat: KRMPS.
  • Mocht je zelf manifold-blokken maken, dan kun je deze compact monteren met de Cetop-flens.

Ook de connectorkant biedt veel opties. Zo is deze voorzien van een DIN43650-connector. Door het binnenwerk van de stekker te draaien, zet je de kabeluitgang in de gewenste positie. De connector heeft vier pootjes. Dit heeft hij nodig omdat het zowel een NO- als een NC-contact heeft.

De K5-types op een rij

TypeDrukbereik van schakelaar (Bar)Maximale druk (P) in Bar
K532 > 40200
K545 > 100300
K5520 > 200400
K5730 > 300500
K5940 > 400600

De K5 en K5P

De K5-drukschakelaars zijn, naast de standaardvariant, in een P-uitvoering verkrijgbaar. De K5P heeft een handige draaiknop (voor de drukinstelling) die eventueel vastgezet kan worden met een borgschroef. De K5 heeft daarentegen een drukinstelling onder een beschermkap/dop. Ze staan ook wel bekend als de externe (K5P) of interne (K5)-instelling.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over de K5-serie drukschakelaars, andere drukschakelaars binnen de hydrauliek, of een andere technische vraag? Stel ze gerust onderaan deze pagina of neem contact op. Ik of een van mijn collega’s helpen je graag verder.

Lees ook:

Voorkom motorschade met een nazuigklep
Zo bouw je een PVG-ventiel om voor open en closed center
Cartridgeblokken voor powerpacks monteren
Druk, druk, druk? Zo reken je snel eenheden om