Cartridgeblokken voor powerpacks monteren

We hebben cartridgeblokken in ons assortiment die erg geschikt zijn voor het bouwen van een powerpack. Hier leg ik aan de hand van drie voorbeelden graag uit hoe je deze monteert en waar je daarbij op moet letten.

Bevestiging

De onderstaande blokken zijn op het deksel van onderuit te bevestigen met 2 M8 bouten. Je moet een iets groter gat in het deksel maken zodat de adapter, die je rechtstreeks in het blok draait, hier doorheen past. De persaansluiting (P) kan met de pomp verbonden worden door het deksel heen. De tank/retouraanluiting (T) bevindt zich boven het deksel zodat deze bevestigd kan worden met een retourfilter. De P- en T-aansluitingen zijn ½” BSP en de manometer poort ¼” BSP.

CARTK054301 – 1 cavity – P+T

Met de CARTK054301 zorg je snel en simpel voor een P- en T-aansluiting boven het deksel, zodat je vanaf hier verder kunt met slangen of leidingwerk. Dit aluminium blok is voorzien van een cavity (SAE10-2) voor een drukbegrenzingspatroon (bijvoorbeeld de CP2003B0AC).

Cartridgeblok basis - technische tekening
Cartridgeblok basis

CARTK054302 – 1 cavity – 1x NG6

De CARTK054302 is een aluminium cartridgeblok voor op het deksel en biedt plaats voor 1 NG6-ventiel. Ook dit blok heeft 1 cavity (SAE10-2) voor een drukveiligheid of iets anders. Het blok is voorzien van een manometerpoort, maar de doorgaande P-poort boven op het blok (1/4” BSP) is een geschikte alternatieve plek. De werkpoorten A en B poort zijn 3/8” BSP.

Cartridgeblok met Cetop-ventiel technische tekening
Cartridgeblok met Cetop-ventiel

CARTS011201 – 2 cavities – doorbouw NG6

De CARTS011201 is ideaal om in combinatie met een NG6-voetplaat uit de MR3-serie te gebruiken. De MR4-serie past er ook wel op, maar dan heb je waarschijnlijk te veel cavities tot je beschikking (in totaal 4!). Door er een MR3-voetplaat tegenaan te bouten kun je 1 tot 8 Cetop-ventielen monteren.

Dit stalen blok bevat 2-cavities (SAE10-2) voor bijvoorbeeld een drukbegrenzingspatroon en een 2/2-klep. Let wel goed op dat de cavities gespiegeld aan elkaar zijn (zie de nummering 1 en 2), dus patronen als een veiligheid past in beide, maar functioneert maar in 1 cavity goed. Voor veiligheid CP2003B0AC moet er druk op poort 1 komen te staan, deze hoort dus in cavity V en niet in cavity R. Hieronder de CARTS011201 samengebouwd met de MR32GZ.

Stalen cartridgeblok met 2 Cetop-ventielen technisch
Stalen cartridgeblok met 2 Cetop-ventielen en voetplaat

Heb je nog vragen over de cartridgeblokken voor jouw powerpack, de montage, of een andere technische vraag? Stel ze hier onder het blog of neem gerust contact op. Ik help je graag verder.

Lees ook: “Wat is een cartridgeblok voor een powerpack?