Alfagomma kiest voor halogeenvrij

Onder het motto ‘We erven de aarde niet van onze voorouders maar we lenen hem van onze kinderen” zet Alfagomma een stap in de verbetering van de milieueigenschappen van haar hydrauliekslangen. De HF-serie is halogeenvrij, dat is niet alleen gunstiger voor mens en milieu, maar ook nog beter voor de slangconstructie.

Milieueisen worden meer dan ooit door producenten in het oog gehouden bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo ook bij Alfagomma, de wereldberoemde leverancier van hydrauliekslangen. Om een bijdrage te leveren en om aan de vraag van de markt te voldoen, heeft de Italiaanse fabrikant besloten om haar jongste lijn hydrauliekslangen te voorzien van halogeenvrij rubber.

Voordeel gedurende gehele levenscyclus

In de rubber compound van de halogeenvrije slangen zijn stoffen (halogenen) zoals chloor, fluor en jodium weggelaten en vervangen door andere niet agressieve stoffen. Halogenen zorgen bij verbranding voor giftige gassen die schadelijk zijn zowel voor mens en dier. Deze gassen tasten bovendien ook elektronische componenten aan. Door het weglaten van deze stoffen waarborgt Alfagomma dat er bij het afkorten minder schadelijke stoffen vrijkomen. Tevens is de slang, aan het eind van zijn levensduur, op verantwoorde wijze verwerkbaar. Bijkomend voordeel is dat de buitenmantel beter aan de staallaag hecht. De halogeenvrije Alfagomma slangen zijn eenvoudig herkenbaar aan de toevoeging HF op de slang.
INDI heeft de volgende halogeenvrije slangen in het assortiment: NST-HF (EN853-1SN), HST-HF (EN853-2SN) en HSK-HF (EN857-2SC).