De VX-snijplaat van VÖLKEL: handmatig en machinaal uiterst precies

Wil je buitendraad op een werkstuk maken, dan kun je het beste een ronde snijplaat gebruiken. Deze bedien je meestal met een bijpassend wringijzer. Wat VÖLKEL’s nieuwe snijplaat Round Dies VX uniek maakt is dat deze geschikt is voor zowel handmatig als machinaal gebruik. Hier lees je wat deze zo bijzonder maakt.

De voordelen van de VX-snijplaat

Völkel HSSE VX snijplaat met bramen

De vellingkant met pistoolneus zorgt voor een gecontroleerde spaanafvoer in de snijrichting en een vermindering van het snijkoppel. Deze optimale spaanafvoer verbetert de oppervlaktekwaliteit van de gesneden schroefdraad. Hierdoor vermijd je een verstopping van de spaangaten waarmee je de levensduur van de toepassing verlengt.

Verder zijn de snijplaten uit de VX serie getrapt. Hierdoor is de oppervlakte van het snijgereedschap minder ruw, met als gevolg  dat je beter en gemakkelijker snijdt. Door dit ontwerp werk je ook nauwkeuriger in combinatie met een draaibank.

Het met stoom getemperde oppervlak leidt tot een betere hechting van koel- en smeermiddelen. Dit verkleint het risico dat het smeerlaagje afbladdert. Daarnaast voorkomt het koude lassen in de schroefdraad van de snijplaat.

Toepassingsgebied

De VX-snijplaat is te gebruiken voor uiteenlopende materialen. Denk aan gelegeerde en moeilijk te snijden materialen tot 1.200 N/mm², roestvast staal, aluminium en nodulair gietijzer (GGG). De snijplaten in de VX-serie bestaan in metrische maten tot M 30, vele fijne maten tot M 24 en ook pijpschroefdraad (G) tot 1 inch. Eveneens is de VX verkrijgbaar in een zevendelige set in opbergdoos (M3-12).

Völkel HSSE VX snijplaat

Völkel VX-set snijplaten opbergdoos

Interesse?

De VX-snijplaten zijn op aanvraag verkrijgbaar. Neem gerust contact op met mij of een van mijn collega’s als je vragen hebt. Of laat hieronder een reactie achter.

Lees ook: