Multifunctioneel lichtscherm

De Datalogic SG-Extended is een lichtscherm of lichtgordijn met breed toepasbare en multifunctionele kenmerken als muting, fixed blanking en floated blanking. Alle functies zijn gecombineerd in een systeem en dat kan een besparing betekenen van het aantal en type lichtschermen.

Het lichtscherm Datalogic SG-Extended combineert verschillende functies in één systeem. Het systeem bestaat uit twee balken, één met meerdere IR zenders en de andere met IR ontvangers. Bij onderbreking van 1 of meerdere stralen kan de machine direct worden gestopt. Met blanking is het mogelijk om een object in een specifiek gebied van het lichtscherm toe te laten zonder dat dit afschakeling tot gevolg heeft. Bij muting kan een lichtscherm (of een deel hiervan) tijdelijk overbrugd worden. Het scherm is tevens in te stellen met verschillende detectieniveaus als: vingerveiligheid, handveiligheid of inloopveiligheid.

Programmeren lichtscherm SG-Extended

Programmeren van de SG-Extended serie kan zowel softwarematig als met de hand gedaan worden. Voor wijzigingen hoeft dus niet eerst een laptop met de benodigde software geregeld te worden.
De Datalogic SG-Extended wordt geleverd door verschillende leveranciers zoals, Sick, Pilz en Vierpool.