Krachtige klimphulp verhoogt veiligheid

De ACC Power Ascender van ActSafe is een klimhulp voor professionele klimmers. Dankzij het systeem heeft de klimmer meer tijd en energie voor zijn uiteindelijke doel, bijvoorbeeld bij reddingsoperaties of onderhoud aan hoge gebouwen of installaties.

De ACC Power Ascender helpt de klimmer zowel bij het klimmen als het dalen en dat alles met een druk op de knop. Het systeem is veilig en handig toepasbaar bij werkzaamheden in of rondom hoge gebouwen, het beklimmen van zendmasten of windturbines, afdalen in putten, onderhoud aan bomen en reddingsoperaties.

Aangezien het apparaat een draaggewicht kent van 200kg (SWL safe working load), kan er naast een persoon ook gereedschappen en goederen worden vervoerd. De ACC Power Ascender heeft een eigen gewicht van 15kg en functioneert tussen een temperatuur van -20 tot 50 graden Celsius. Met een volle batterij kan 200 tot 300 meter worden geklommen, reserve accu’s zijn leverbaar.

De ACC Power Ascender opladen tijdens dalen

Bij het dalen werkt de ACC Power Ascender als een rem en wordt de batterij weer opgeladen. Bij een lege batterij kan er altijd worden afgedaald met een snelheid van 0,5m/s. Er is ook een versie beschikbaar met een benzine motor, deze kan respectievelijk 300kg tillen en op 1 liter benzine 900 meter klimmen. Het apparaat is tevens op afstand bestuurbaar.