Flexibel aansluiten op de DIN-rail

Verbinden was nog nooit zo eenvoudig als met het Clipline Contact systeem van Phoenix Contact. Neem de DIN-rail, kies het type aansluitklem en klik vast, combineer en installeer.

Clipline van Phoenix Contact is een modulair aansluitklemmensysteem waarbij alle producten passen op het gestandaardiseerde DIN-rail systeem. Dit biedt de volgende voordelen:

  • flexibiliteit: klemmen met verschillende aansluitsystemen zijn vrij te combineren;
  • door de dubbele functieschacht zijn er mogelijkheden voor doorverbinden en testen;
  • kostenbesparing door doorverbindings-, coderings- en testtoebehoren.

De DIN-rail stelt flexibiliteit voorop

Het Clipline systeem is zeer flexibel. Voor de standaard aansluitklemmen zijn er verschillende opties mogelijk als aansluitmechanisme. Of het nu gaat om schroef-, veerdruk-, push-in-, snel- of boutaansluiting, er is altijd een passend systeem waarmee gemakkelijk gewerkt wordt.
Er zijn ook een aantal speciale aansluitsystemen zoals een systeem voor het solderen van de contacten, een systeem met vlaksteekstekkers en een Termi-Point systeem
Voor speciale aansluitingen is er de vlaksteker, soldeer of het Termi-Point systeem dat gebruik maakt van aansluitstiften. Ook zijn er speciale klemmen beschikbaar voor de aarding. Het systeem heeft talloze toebehoren zoals afsluitplaten voor de klemmen en een brugsysteem waarmee verschillende klemmen doorverbonden kunnen worden.

Hoogwaardige materialen

De metaaldelen van de klemmen zijn van hoogwaardige corrosiebestendige koperlegeringen met een bescherming door een galvanische nikkel of tin laag. Door de goede elektrische geleidbaarheid ontstaat er slechts gering verwarming. De isolatiebehuizing is van elastische en slagvast kunststof. Deze is recyclebaar, uv-bestendig en halogeenvrij. Ze hebben een hoge chemische bestendigheid, een gebruikstemperatuur tot 130°C, goede verouderingseigenschappen en certificering volgens UL 94 voor de brandbaarheidsklasse V0.