Twee manieren om blindklinkmoeren te monteren

Een blindklinkmoer is ideaal wanneer je een stevige bevestiging wilt maken op bijvoorbeeld een dunne plaat. Het monteren hiervan kan echter op verschillende manieren. In dit blog laat productspecialist Eerjan zien hoe je dit op twee manieren doet. Zowel met speciaal gereedschap, als zonder.

Transcriptie

In dit blog laat ik jullie zien hoe je op twee verschillende manieren een blindklinkmoer kan monteren. Zelf ga ik dit doen onder de poten van mijn werkbank. De werkbank ga ik namelijk verhogen en daarvoor heb ik een stevige bevestiging nodig.

Benodigdheden

Wat is een blindklinkmoer?

Een blindklinkmoer is een draadbus die je door te krimpen kan vastzetten. In mijn geval zet ik de moer vast aan een dunne plaat. Dit ga ik op twee verschillende manieren doen.

Blindklinkmoeren

Manier 1: Met een blindklinkmoertang

De eerste manier waarmee ik ga monteren is met behulp van een speciale blindklinkmoertang. Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkere en meest efficiënte manier. Op de voorkant van de tang zet je een blindklinkmoer.

Tang met blindklinkmoer

Deze breng je vervolgens aan in het gat waar je de moer wilt monteren. Hierna knijp je de tang goed dicht. Afhankelijk van de moer en de plaat die je gebruikt zal je meerdere keren moeten aandrukken. Hierna trek je de tang eenvoudig los door aan de achterste stang van de tang te trekken.

Bevestigen blindklinkmoer

Manier 2: Met een bout, moer en ringen

Voor de tweede manier gebruik ik simpelweg een bout, een moer en twee ringen. De moer en de ringen doe ik om de bout heen. Vervolgens bevestig je de blindklinkmoer aan het einde.

Bouten en ringen

Deze plaats je in het gaat waar je de moer wilt bevestigen. Hierna draai je met twee moersleutels de blindklinkmoer vast. Één moersleutel gebruik je om de buitenste bout tegen te houden, en de andere sleutel gebruik je om de binnenste moer aan te draaien. Wanneer de blindklinkmoer vast zit draai je de bout er weer uit en ben je klaar.

Vastdraaien moer
Bevestigde blindklinkmoer

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten in een reactie onderaan deze pagina, of neem contact met ons op.

In deze video gebruik ik de volgende producten:

Blindklinkmoertang
Blindklinkmoeren

Lees ook:

Zwenkwielen en bokwielen waar moet je op letten?
Hoe vervang je een bestaande TL-lamp door LED?
5 tips voor een professionele werkplaats
Zo verhoog je een werkbank