RexHiPro ketting niet bang voor water

Een vochtige werkomgeving is geen probleem voor de RexHiPro ketting van Rexnord. Hij is namelijk zeer roest bestendig. Dat maakt hem geschikt binnen de food-, dranken- en verpakkingsindustrie, maar ook in amusementsparken en andere toepassingen in een buitenomgeving. Bovendien is de RexHiPro ketting op zijn plaats in de automotive-sector, omdat hij ook bestand is tegen de daar gebruikte vloeistoffen (volgens VDA 621-412).

RexHiPro Roestwerende coating

Alle onderdelen van de RexHiPro hebben een anti-corrosie coating. Zowel de schakels, de rollers als de pennen en bussen zijn daardoor weer- en corrosiebestendig. Daardoor ziet de ketting er niet alleen aantrekkelijk uit maar, belangrijker, gaat hij ook lang mee. In een test werd de ketting 180 uur aan een zoutspray blootgesteld, zonder dat er daarna roest te zien was. Die lange levensduur is vanzelfsprekend gunstig voor de gebruikskosten.

Breekkracht en temperatuur

De breekkracht van de RexHiPro ketting is vergelijkbaar met de standaard RexPro ketting van Rexnord. Bovendien brengt de RexHipro ketting tot 15% meer dynamische kracht over dan de concurrentie. De ketting wordt geleverd met een voorsmering die vrij is van zware metalen. Hiermee kan de ketting werken in omgevingstemperaturen van -30 tot +130 °C. Draait de ketting onder nog hogere temperaturen dan 130 °C, dan is een hoog-temperatuur vet een optie.
De Rexnord HiPro ketting is volledig vrij van Chroom VI, volgens de 2011/65/EG, ROHS and Directive 2000/53/EC

Hier kunt u een pdf downloaden waarbij aangegeven is welke delen van de ketting carrosiewerend zijn (Duits).