Onderhoudsvrije en milieubewuste lagers

Lagers in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook in de verpakkings- en drankenindustrie, moeten aan bijzondere eisen voldoen. Smeermiddelvrijheid is een belangrijk criterium. IGUS levert ze. De lagers zijn op aanvraag verkrijgbaar bij INDI.nl.

De onderhouds- en smeermiddelvrije lagers en andere producten van IGUS zijn afgestemd op de specifieke vereisten, zoals voedingsmiddelenhygiëne en certificatie. De IGUS glijlagers zijn hiermee optimaal geschikt voor gebruik. Het onderhoudsvrije karakter is een belangrijk voordeel, omdat onderhoudsinspanningen en stilstandtijden ongewenste kostenposten zijn. Polymeer glijlagers zitten daarom in allerlei toepassingen: van vulinstallaties via slangbuidelmachines tot sterilisatiemachines.

Direct contact

IGUS gebruikt in haar producten de glijlagermaterialen Iglidur A160 en Iglidur A181. Beide zijn, dankzij hoge slijtvastheid, geringe vochtopname en bestendigheid tegen chemicaliën, heel geschikt voor toepassingen met direct contact met de levensmiddelen. De IGUS glijlagers worden in Nederland op de markt gebracht door Elcee Holland.

Lees ook:

Nieuw in de webshop van INDI: EZO lagers
Hoe (de)monteer je een lager in een lagerblok?
Wat is het verschil tussen een radiaal en axiaal kogellager?
Hoe (de)monteer je een oliekeerring?