O-ring met bescherming tegen hoge belastingen

Binnen de productgroep ommantelde O-ringen neemt het materiaal FEP een bijzondere plaats in. FEP is een thermoplastisch materiaal, dat wat zijn eigenschappen vergelijkbaar is met PTFE. Naadloos FEP- ommantelde O-ringen hebben een elastische kern van Viton. Zij worden bij zeer hoge thermische en chemische belastingen ingezet.

De extreem hoge chemische resistentie van de ommanteling O-ring beschermt de elastische kern tegen agressieve invloeden van het toegepaste medium. Een ander voordeel van de bijzondere ommanteling is de zeer geringe wrijvingscoëfficiënt. Dit combineert een  hoge chemische- en thermische belastbaarheid met de elastische eigenschappen van de kern. Het compound van de elastische kern wordt bepaald door het vereiste temperatuurbereik en het toegepaste medium.

Omdat het materiaal beperkte rek- en drukeigenschappen heeft, is het belangrijk om de montage zorgvuldig uit te voeren. Verwarming in heet water of olie tot een temperatuur van 80 – 100 °C, verhoogt de flexibiliteit en maakt de montage eenvoudiger.