Koyo solide smering verlaagt bedrijfskosten

Koyo lagers, een divisie van JTEKT Corporation, introduceert lagers met een vast smeermiddel.  Koyo solide smering lagers bieden een langere levensduur van de lagers, minder onderhoud, minder reparatiekosten en minder stilstand van machines.

Koyo solide smering is erg succesvol bij toepassingen waar kleine oscillerende bewegingen of hoge belastingen spelen in combinatie met een matige snelheid. Aangezien de rollen zijn ingekapseld in smerende massa, is zelfs bij de kleinste rotaties een optimale smering. 

 Tien jaar ontwikkeling van Koyo solide smering

Koyo startte haar ontwikkelingen voor de solide smering technologie ruim 10 jaar geleden. De techniek werd oorspronkelijk toegepast op lagers voor de textielmachine-industrie en is nu ook rijp voor andere toepassingsgebieden.  Vooral gebruikers die zich richten op

de Total Cost of Ownership (TCO) in plaats een lage inkoopprijs zullen profiteren van solide smering, zo stelt Koyo. De kleine, extra initiële investering, betaalt zich op termijn ruim terug door de langere levensduur van de lagers en de hiermee samenhangende gebruikskosten.