Hoe werkt een flexibele koppeling?

Wanneer twee lagers niet goed zijn uitgelijnd, gaan deze stuk. Gelukkig kun je een flexibele koppeling gebruiken om deze te compenseren en voorkom je schade. Hoe dit precies werkt, en hoe je deze monteert laat productspecialist Eerjan zien in deze video.

Transcriptie

Vandaag laat ik zien wat een flexibele koppeling is en hoe deze werkt. Als voorbeeld gebruik ik een elektromotor en één as met twee lagers. In de elektromotor zitten ook twee lagers op één as. Hierdoor werk ik met vier lagers op een lijn. Met een flexibele koppeling vang ik uitlijnfouten tussen de twee assen op.

Werkbank met daarop een elektromotor, as, inbussleutel en een flexibele koppeling.

Zo kies je de juiste maat koppeling

Om de juiste maat van de koppeling te kiezen, moet je met twee dingen rekening houden: het vermogen van je elektromotor en de dikte van je as. In mijn geval zou ik vanuit de elektromotor gezien een kleinere koppeling kunnen kiezen. Mijn as is daarentegen een stuk dikker, namelijk 30 millimeter, en daardoor heb ik een grotere koppeling nodig.

Eerjan houdt een flexibele koppeling vast

De koppeling monteren

In de montage begin je bij de koppeling op de as. Deze schuif je er simpelweg overheen. Let op dat de as niet uitsteekt door de koppeling, anders past de flexibele rubberen ster niet meer. Vervolgens zet je de koppeling vast met een inbussleutel op de as en kun je de ster in de koppeling schuiven.

Eerjan plaatst de flexibele koppeling op de as.
Koppeling op de as geschoven zonder dat de as uitsteekt

Hierna monteer je de andere koppeling op de motor. Je schuift deze over de as van de motor heen. Vervolgens draai je de bouten met de inbussleutel aan.

Eerjan draait de bouten in de koppeling met de inbussleutel aan.
Monteren koppeling op de elektromotor

De assen uitlijnen

Na het monteren van beide koppelingen blijft er in mijn geval nog een hoogteverschil van 18,7nmm over. Om dit te overbruggen, schuif ik een stuk plaat onder mijn as. Dit past uiteraard niet perfect, er blijft nog een verschil over van 3,6 mm.

Eerjan meet met een schuifmaat de uitlijning van de twee assen en koppelingen

Om dit verschil te overbruggen, gebruik ik opvulschijven. Ik heb diktes van 1 mm en 0,5 mm. Deze stapel ik eenvoudig op en schuif ze onder de motor. De flexibele koppeling kan een verschil tot maximaal 0,5 mm opvangen.

Opvulschijven van BETEX
Opvulschijven
Opvulschijven onder motor plaatsen

Nu de assen goed zijn uitgelijnd schuif ik de koppelingen in elkaar.

De twee assen en flexibele koppelingen zijn goed uitgelijnd.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten in een reactie onderaan deze pagina, of neem contact met ons op.

In deze video gebruikt Eerjan de volgende onderdelen:

Opvulschijf
Kunststof ster
Koppeling

Lees ook:

Hoe verander ik de draairichting op een 230v elektromotor
Hoe vervang je de flens van een wormwielreductor
Een elektromotor in ster of driehoek aansluiten?