Gecontroleerd herstarten met PKE XZMR motorbeveiliging

Eaton heeft de PKE elektronische motorbeveiligingsautomaten uitgebreid met extra functionaliteit in de vorm van de overbelastingfunctie van de XZMR-module. Dit biedt de gebruiker de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen de twee oorzaken van afschakelen en voorkomt dat de schakelkast door gekwalificeerd personeel geopend moet worden om de motorbeveiliging weer in te schakelen.

De PKE XZMR kan als extra gemonteerd worden op alle PKE motorbeveiliging- en motorstartercombinaties en is verbonden met de te beveiligen motorschakelaar. Bij overbelasting van de module wordt de schakelaar afgeschakeld. De PKE-motorbeveiliging blijft ingeschakeld. Dit stelt de gebruiker in staat om onderscheid te maken tussen de twee oorzaken van afschakelen: overbelasting van de motor (schakelaar is afgeschakeld ) en kortsluiting (PKE motorbeveiliging is afgeschakeld).

De handmatige en automatische bevestiging zijn bedoeld voor het resetten van de storing. Automatische bevestiging voorkomt dat de schakelkast door gekwalificeerd personeel moet worden geopend om de motorbeveiliging weer in te schakelen. Als handmatige bediening is geselecteerd, moet het vrijgavesignaal eerst worden bevestigd door op de Reset-knop op de XZMR-module te drukken, voordat herstarten mogelijk is. Deze modus is daarom geschikt voor veiligheidskritische toepassingen