Economisch alternatief voor roterende en lineaire aandrijvingen

Tsubaki Pin Gear Drive Units zijn een nieuw systeem binnen aandrijftechniek dat ketting en tandriemen vervangt. Tsubaki positioneert het systeem als economisch alternatief voor roterende en lineaire aandrijvingen.

Kenmerken van Tsubaki Pin Gear Drive Units

De Tsubaki Pin Gear Drive units bestaan een pinwiel en rek en hebben een uniek tandprofiel. Ze bieden nagenoeg onbeperkte ontwerpmogelijkheden. Kenmerken van de Pin Gear Drive Unit zijn onder andere:

  • Eenvoudige installatie
    Dankzij het gesegmenteerde systeem is de installatie eenvoudig. Een ruwe montageprecisie volstaat.
  • Hoge Transmissietorsie Pin tandwielen zijn ontworpen als modules met enige speling. De juiste balans tussen pinwielen en rekken levert een hoog transmissiekoppel.
  • Geschikt voor grote machines door eenvoudig het aantal wielsegmenten te vergroten kunnen ook grote installaties worden aangedreven.
  • Complete Line-up van producten van roestvrij staal (S-serie) zijn geschikt voor toepassing in corrosieve omgevingen, zoals in contact met water, zuren of basen. Het temperatuur bereik is daarbij -20 ºC tot 400 °C.

Pin Gear Drive Units speciale specificaties

Tsubaki biedt bij de Pin Gear Drive Units ook speciale specificaties zoals: oppervlaktebehandelingen, borgpen versnellingen, kleine terugslag en andere bijzondere specificaties.